Millandjoy laktáz enzim rágótabl. 50X
A laktáz (tejcukor bontó) enzim a tejcukor lebontásához nélkülözhetetlen. A laktóz (tejcukor) egy cukorfajta, amely legnagyobb mennyiségben a tejben és a tejtermékekben (pl. joghurt, tejszín, sajt, vaj) fordul elő. De állományjavítóként benne lehet pékárukban (kenyér, pizza, sütemény) hentesárukban (felvágottak), levesporokban vagy készételekben. Laktóz-intoleranciában a szervezet nem, vagy a szükségesnél kevesebb tejcukor-bontó enzimet (laktáz) termel. Így a tejcukor emésztetlenül jut a vastagbélbe, ahol szétesve gázosodást, puffadást, hasmenést, hasi görcsöket okozhat.
|
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Leírás és Paraméterek
A MillandJoy aktív összetevője a természetes laktáz enzim.
A laktáz enzim segíti a laktóz emésztését azoknál, akiknek laktóz emésztési nehézségeik vannak.
A laktáz enzimet étkezés előtt pótolva (elfogyasztva) a tejcukor tartalmú ételek fogyaszthatóak.
A MillandJoy biztonságosan a gyermek rágásának megkezdésétől (ált. 3 éves kor) alkalmazható, valamint terhesség és szoptatás ideje alatt is szedhető. Az adagolás egyéni, függ a laktóz intolerancia által kiváltott tünetek súlyosságától és az elfogyasztott laktóz (tejcukor) mennyiségétől.
Szokásos adagja laktóz-tartalmú étkezést megelőzően 1 rágótabletta, melyet szétrágva kell lenyelni.
Egy rágótablettában lévő enzimaktivitás kb. 10 g tejcukor (amely kb. 200 ml teljes tej elfogyasztásával egyenértékű) feldolgozásához elegendő.
Amennyiben az étkezés tej- vagy tejcukor tartalma a fenti mennyiséget meghaladja, akkor az adagot ennek megfelelően kell növelni, azonban étkezésenként legfeljebb 3 rágótabletta adható.
Biztonságosan a gyermek rágásának megkezdésétől (ált. 3 éves kor) adható
Így is ismerheti: Laktáz enzim rágótabletta 50 db, Laktázenzimrágótabletta50db, Laktáz enzim rágótabletta 50 db, Laktázenzimrágótabletta-50db