Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Supradyn Energia Plusz pezsgőtabletta 10x

Ár:
1.586 Ft

Koenzim Q10-et, 13 féle vitamint, 9 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó pezsgőtabletta vitamin kellemes narancs-marakuja ízben azok számára, akik nem kedvelik a tabletta formátumot.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Supradyn Plus pezsgőtabletta
vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:
Milyen típusú gyógyszer a Supradyn Plus pezsgőtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Tudnivalók a Supradyn Plus pezsgőtabletta szedése előtt
3. Hogyan kell szedni a a Supradyn Plus pezsgőtablettát?
4. Lehetséges mellékhatások
5 Hogyan kell a a Supradyn Plus pezsgőtablettát tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk


Milyen típusú gyógyszer a Supradyn Plus pezsgőtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Supradyn Plus pezsgőtabletta arányos mennyiségben tartalmazza az összes fontos vitamint, szükséges ásványi anyagot és nyomelemet.

A vitaminok olyan létfontosságú anyagok, amelyek a táplálékkal kerülnek be a szervezetbe. Az ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az anyagcserében és a növekedésben, valamint a szervezet regenerációjához (például a csontok, vér, stb.). A nyomelemek olyan létfontosságú anyagok, amelyekre a szervezetnek csak parányi mennyiségben van szüksége, de a napi táplálkozással nem mindig kerülnek be megfelelő mennyiségben a szervezetbe.

A Supradyn Plus pezsgőtablettát az általános vitaminhiány megelőzésére és kezelésére alkalmazzák felnőtteknél és 12 éven felüli gyermekeknél és serdülőknél. A Supradyn Plus pezsgőtablettát fokozott vitamin- és ásványianyag-szükséglet idején, különösen betegségek, megnövekedett igénybevétel alatt kell szedni.

A Supradyn Plus pezsgőtabletta szedése ajánlott, ha vitamin- és ásványianyag-hiány kialakulásának kockázata áll fenn: növekedés, terhesség, szoptatás, időskor, betegség vagy betegséget követő lábadozás alatt, krónikus fáradtság, antibiotikum szedésénél, illetve más gyógyszeres kezelés esetén továbbá speciális vagy súlycsökkentő diéta és evészavarok, fizikai igénybevétel, krónikus alkoholizmus, dohányzás, bizonyos gyomor- és bélrendellenességek esetén.


Tudnivalók a Supradyn Plus pezsgőtabletta szedése előtt

Ne szedje a Supradyn Plus pezsgőtablettát
ha allergiás a hatóanyagokra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
ha már túl sok az A-vitamin a szervezetében (A-hipervitaminózis, tüneteit lásd a „Ha az előírtnál több Supradyn Plus pezsgőtablettát vett be” szakaszban);
ha már túl sok a D-vitamin a szervezetében (D-hipervitaminózis, tüneteit lásd a „Ha az előírtnál több Supradyn Plus pezsgőtablettát vett be” szakaszban);
ha magas a vér kalciumszintje;
túlzott kalciumürítéssel járó betegségekben;
vesekárosodás esetén;
vas- és/vagy rézanyagcsere-zavar esetén (fokozott vastárolással járó kórfolyamatok, Wilson kór);
pajzsmirigy-túlműködés, annak kezelése esetén;
radiojód-kezelés esetén.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Supradyn Plus pezsgőtabletta alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Az ajánlott adagot nem szabad túllépni, mert túladagolás esetén a készítmény egyes alkotórészeinek nagyon nagy mennyisége (pl. A-vitamin, D-vitamin, vas és réz) az egészségre káros lehet.

Tájékoztassa kezelőorvosát:
ha más gyógyszereket, vitamin- és multivitamin-készítményeket szed (túl sok A- vagy D vitamin, vas és réz kerül a szervezetébe. Supradyn szedése esetében ez csak akkor fordulhat elő, ha az ajánlott adag többszörösét hosszabb ideig szedi).
ha ún. K vitamin antagonistát (pl. kumarin) és/vagy más véralvadásgátló készítményt szed.
ha L-tiroxint tartalmazó készítményt szed.
ha máj- és epeúti megbetegedése van.

Ez a gyógyszer csak különleges odafigyeléssel szedhető együtt A-vitamint, izotretinoin és etretinát szintetikus izomerjeit vagy béta karotinokat tartalmazó készítményekkel, mivel az A-vitamin nagy adagban és/vagy az előbb felsorolt összetevőkkel alkalmazva az A vitamin túladagolásához vezethet.

Ez a gyógyszer csak különleges odafigyeléssel szedhető együtt más, D vitamint és/vagy kalciumot tartalmazó gyógyszerekkel, mivel ez a D vitamin túladagolásához és magas vér-kalciumszinthez vezethet. Ilyen esetekben kezelőorvosa a vérben, valamint a vizeletben mérhető kalciumszintet rendszeres ellenőrizni fogja.

A kalcium, az aszkorbinsav, valamint a D vitamin hatással van a kőképződésre. Amennyiben Ön vese- vagy húgykőbetegségben szenved, kérje ki kezelőorvosa tanácsát, mivel ez a gyógyszer ezekben az esetekben csak körültekintéssel alkalmazható.

A gyógyszer szedésekor a vizelet sárgás elszíneződése jelentkezhet. Ez teljesen ártalmatlan, a készítmény B2-vitamin tartalmának köszönhető.

Egyéb gyógyszerek és a Supradyn Plus pezsgőtabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről.

A K vitamin-tartalmú készítményeket óvatosan kell alkalmazni, ha véralvadásgátló vagy vérlemezke összecsapzódást gátló készítményt szed. Ezért ezek a gyógyszerek és a Supradyn Plus pezsgőtabletta csak a kezelőorvos javaslatára adható együtt.

A kalcium-, magnézium-, vas-, réz- és cinktartalmú készítmények kölcsönhatásba léphetnek a szájon át adagolt gyomorsav-csökkentő gyógyszerekkel, antibiotikumokkal, levodopával, levotiroxinnal, tiroxinnal, biszfoszfonátokkal, penicillaminokkal, trinetinnel, digitálisszal, vírusellenes-szerekkel és a tiazid vízhajtókkal. Amennyiben ezeket a gyógyszereket szedi, a Supradyn Plus pezsgőtablettát 2 óra eltelte után vegye be.

Hashajtókkal (pl. paraffin olaj) történő egyidejű alkalmazása csökkentheti a D-vitamin gyomor-bélrendszeri felszívódását.

A B6 vitamin már alacsony dózisban is fokozza a levodopa (Parkinson betegség kezelésére alkalmazott gyógyszer) lebontását, ezért a levodopával együtt történő alkalmazása nem javasolt. Ún. dekarboxiláz gátlóval történő együttadáskor ez a hatás ellensúlyozható.

L-tiroxin-kezelés, valamint radiojód-terápia alatt csak a kezelőorvos javaslatára alkalmazható, mivel 0,075 mg kálium-jodidot tartalmaz.

Azok a betegek, akik más gyógyszereket szednek vagy orvosi gondozás alatt állnak, beszéljék meg kezelőorvosukkal a készítmény alkalmazását.

A Supradyn Plus pezsgőtabletta egyidejű alkalmazása étellel és itallal
Az oxálsavat (spenótban és rebarbarában található) és fitinsavat (pl. gabonafélék, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér, búzakorpa) tartalmazó élelmiszerek a Supradyn Plus pezsgőtablettában lévő kalcium felszívódását csökkenthetik, ezért nem javasolt a készítmény bevétele az oxálsavban és fitinsavban gazdag élelmiszerek elfogyasztásától számított 2 órán belül.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Az ajánlott adagban (napi 1 pezsgőtabletta) szedheti a Supradyn Plus pezsgőtablettát terhesség és szoptatás alatt, de az ajánlott adagot ne lépje túl.

A Supradyn Plus pezsgőtabletta alkalmazása mellett nem szedhető más A vitamint vagy annak származékait (szintetikus izomerjei [izotretinoin és etretinát]), illetve béta-karotint tartalmazó készítmények, mert ezek nagy adagja káros lehet a magzatra. Terhes nőkre vonatkozóan a tolerálható felső beviteli határérték naponta 10 000 NE.

A folyamatos D-vitamin-túladagolás károsíthatja a magzatot. Terhes nőkre vonatkozóan a tolerálható felső beviteli határérték naponta 4000 NE.

A készítmény vitaminjai és ásványi anyagai kiválasztódnak az anyatejbe, de terápiás adagok alkalmazásakor káros hatásokat nem tapasztaltak a szoptatott gyermekeknél.
Azonban, ezt figyelembe kell venni, ha a gyermek bármilyen más táplálékkiegészítést kap.

A folyamatos D vitamin-túladagolás káros lehet a magzatra, újszülöttre. Ezt figyelembe kell venni, amikor az újszülött D vitamin-pótlást kap.

A retinol kiválasztódik az anyatejbe, ezért nagy dózisú A-vitamin alkalmazása szoptatás idején nem javasolt. Az ajánlott napi adag 4000 NE.

Nem áll rendelkezésre adat a gyógyszer termékenységre gyakorolt hatásáról.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Supradyn Plus pezsgőtabletta nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

A Supradyn Plus pezsgőtabletta nátriumot, aszpartámot és szorbitot tartalmaz.
A Supradyn Plus pezsgőtabletta 301 mg nátriumot tartalmaz, amely 0,8 g sónak felel meg, amit a kontrollált nátriumdiéta esetén figyelembe kell venni.

A Supradyn Plus pezsgőtabletta aszpartámot tartalmaz. A készítmény lebomlásakor fenilalanin képződik, ezért alkalmazása fenilketonuriában szenvedő betegek esetében ártalmas lehet.

A Supradyn Plus pezsgőtabletta szorbitot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert

A Supradyn Plus pezsgőtabletta nem jelent számottevő kalóriabevitelt, így cukorbetegek is alkalmazhatják.


Hogyan kell szedni a Supradyn Plus pezsgőtablettát?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja
Felnőtteknek és 12 éven felüli gyermekeknek és serdülőknek, ha az orvos másképp nem rendeli, naponta 1 pezsgőtabletta.

Az alkalmazás módja
A pezsgőtablettát egy pohár (200 ml) vízben kell feloldani, és szájon át kell bevenni.

Ha az orvos másképp nem rendeli, soha ne szedjen többet az ajánlott napi adagnál.

Alkalmazása gyermekeknél
12 évesnél fiatalabb gyermekeknél a készítmény alkalmazása nem javasolt.

Milyen hosszú ideig javasolt a Supradyn Plus pezsgőtabletta alkalmazása?
A Supradyn Plus pezsgőtabletta szedhető rövidebb vagy hosszabb ideig (1 vagy több hónapig) folyamatosan is.
A Supradyn Plus pezsgőtabletta jótékony hatását hosszabb szedés után fejti ki, ezért az adag csökkentésekor vagy növelésekor nem jelentkezik azonnal jelentős változás.

Ha a Supradyn Plus pezsgőtabletta alkalmazása során annak hatását túlzottan erősnek, vagy csekélynek érzi, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

Ha az előírtnál több Supradyn Plus pezsgőtablettát vett be
A megadott adagolással (napi 1 pezsgőtabletta) a Supradyn Plus pezsgőtablettában lévő vitamin- és ásványi anyag adagoknál túladagolás veszélye nem áll fenn.

Ha az ajánlott adag többszörösét hosszabb ideig szedi, vagy más multivitamin-készítménnyel egyidejűleg szedi a Supradyn Plus pezsgőtablettát, fennáll annak a veszélye, hogy túl sok A- vagy D vitamin, kalcium, vas vagy réz kerülhet a szervezetébe, amely toxikus tüneteket okozhat. Az A vitamin-túladagolás jellegzetes tünetei: a fáradékonyság, ingerlékenység, étvágytalanság gyomor-bélrendszeri tünetek, bőr- és haj-elváltozások (pl. az ajkak és a bőr kiszáradása és megrepedezése, hajhullás, a bőr sárgulása). A D vitamin-túladagolás jellegzetes tünetei: hányinger, hányás, fáradékonyság, erőteljes szomjúságérzet, nagy mennyiségű vizelet ürítése, székrekedés. Nagyobb E vitamin adagok hosszú időn keresztül történő bevitele gyomor-bélrendszeri tüneteket, fáradtságot és gyengeséget okozhat.

Vitaminnal és ásványi anyaggal összefüggő túladagolás kezdetben jelentkező általános tünetei: hirtelen fellépő fejfájás, zavartság, gyomor- és bélrendszeri tünetek, mint székrekedés, hasmenés, hányinger, hányás.
A C-vitamin túladagolása (több mint 15 g bevétele) hemolitikus anémiát (vörösvértestek pusztulásából származó vérszegénység) okozhat a glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz enzimhiányban szenvedő betegeknél.

Ha elfelejtette bevenni a Supradyn Plus pezsgőtablettát
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott pezsgőtabletta pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.


Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A gyógyszer forgalomba hozatalát követő használat során a következő mellékhatásokat azonosították. Mivel a spontán mellékhatás-bejelentések a populáció egy nem meghatározható részéből érkeztek, így a mellékhatások gyakoriságát nem mindig lehet megbízhatóan megállapítani.

Hagyja abba a Supradyn filmtabletta alkalmazását és azonnal forduljon orvoshoz, ha túlérzékenységi reakció (anafilaxiás reakció vagy anafilaxiás sokk) tüneteit észleli, mint csalánütések allergiás asztma, allergiás vizenyős duzzanat, és bőr és nyálkahártya duzzanat (angioödéma), bőrpír, kiütések, hólyagok, viszketés, mely hatással lehet a légző-, emésztőrendszerre, valamint a szív- és érrendszerre, és szív- és légzőszervi elégtelenség kialakulásához vezethet.

Egyéb mellékhatások:
Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
allergiás reakciók. A tünetek a következők lehetnek: csalánkiütés, arcduzzanat, reszketés, bőrpír, kiütés, hólyagok és sokk kialakulása.
fejfájás, szédülés, álmatlanság, idegesség
emésztőrendszeri és hasi fájdalom, székrekedés, hasmenés, hányinger, hányás
a vizelet sárgás elszíneződése. Ez a jelenség teljesen ártalmatlan, a készítmény B2-vitamin tartalmának köszönhető.
túlzott kalciumürítés a vizelettel.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban


Hogyan kell a Supradyn Plus pezsgőtablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Legfeljebb 25°C-on tárolandó.
A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
A tartályt tartsa jól lezárva.

A gyermekeket nem szabad engedni az üres csomagolással játszani, mivel lenyelhetik a nedvesség megkötő betétet.

A dobozon és a tartályon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Supradyn Plus pezsgőtabletta?
A készítmény hatóanyagai:

13 féle vitamin
A-vitamin 2666 NE
B1-vitamin 4,2 mg
B2-vitamin 4,8 mg
B3-vitamin (nikotinamid) 54 mg
B5-vitamin (kalcium-pantotenát) 18 mg
B6-vitamin 6 mg
B7/H-vitamin (biotin) 0,45 mg
B9-vitamin (folsav) 0,6 mg
B12-vitamin 0,003 mg
C-vitamin 180 mg
D3-vitamin 200 NE
E-vitamin 10 mg
K-vitamin 0,03 mg

12 féle ásványi anyag és nyomelem
Kalcium 120 mg
Foszfor 126,3 mg
Magnézium 45 mg
Fluor 1,5 mg
Jód 0,075 mg
Szelén 0,055 mg
Vas 8 mg
Réz 0,9 mg
Cink 8 mg
Króm 0,025 mg
Mangán 1,8 mg
Molibdén 0,045 mg

Egyéb összetevők: vízmentes citromsav, nátrium-hidrogén-karbonát, vízmentes nátrium karbonát, mannit, szorbit, povidon K30, kroszpovidon, zsírsavak szacharóz észterei, nátrium-klorid, aszpartám, kálium-aceszulfám, narancs aroma, citrom aroma, béta-karotin (1%).

Milyen a Supradyn Plus pezsgőtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Halvány narancssárga színű, kerek, lapos felületű, metszett élű, narancs illatú pezsgőtabletta.
10 db, 15 db, 20 db vagy 30 db papír/Al fóliába csomagolt pezsgőtabletta PP tartályban, nedvesség megkötő betétet tartalmazó, biztonsági kupakkal lezárva, dobozban.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!